19:00

Södra Härene IF

Referat: Vedums AIS - Södra Härene IF

Ny uddamålsseger mot Södra Härene!

På tisdagskvällen inkasserade VAIS ytterligare en uddamålsseger via 1-0(1-0) hemma mot Södra Härene. Efter den smått pinsamma insatsen mot Borgstena i förra omgången var det full fart beordrad och inledningen visade också på ett mer beslutssamt VAIS. Spelet var på intet sätt skimrande, men mestadels höll spelet till på bortalagets planhalva.

Henrik "Kulla" Andersson hade varit febersjuk i veckan och istället togs hans forwardsplats av Johan Otterborg. Lyckat skulle det visa sig då "Skalken" var den som gav oss ledningen efter en dryg kvart. Undertecknad slog en djupledsboll på Tommy Jonsson som gled ifrån sin bevakning och hittade Skalken vid den första stolpen. Han gjorde ingen besviken utan klappade in bollen i mål med ett tillslag.

Direkt efter målet fortsatte vi att spela hyfsat bra, utan att för den delen skapa några riktigt heta chanser till att utöka ledningen. Skalken fick en nästan identisk målchans som vid 1-0 målet då undertecknad gav sig iväg på säsongens första (?) djupledslöpning, men tyvärr var inte siktet rätt inställt den här gången.

Resten av halvleken fortsatte i ungefär samma anda, med VAIS som det lite bättre laget, men det saknades lite tempo och skärpa i laget för att man skulle vara helt tillfredställd. Tanken var givetvis att alla skulle gå ut och höja sig ett snäpp i den andra halvleken, men vi lyckades inte fullföja det under de sista 45 minuterna. En ängslan smög sin in i spelet vilket gjorde att vårt passningsspel i perioder inte alls gick att känna igen. Till synes helt enkla passningar slogs bort utan förklaring och Södra Härene fick gång på gång möjlighet att gå till motattack när vårt lag var på väg framåt. Backlinjern fungerade dock bra i den andra halvleken och väntade på ett bra sätt ut bortalaget innan man klev i mellan och bröt.

Trots det allt sämre passningsspelet lyckades vi vaska fram en hel del bra möjligheter framåt. Den allra bästa hade Tommy Jonsson som tillsammans med Henrik Krook kom helt ensam mot Södra Härenes målvakt. Tommy valde att försöka runda målvakten på egen hand, men till slut rann chansen ut i sanden.

Med kvarten kvar blev vi allt mer inrikatde på att försvara ledningen och slutet blev inte alltför dramatiskt. Vi hade flera bra kontringslägen att punktera matchen, men det var en kväll när vi nästan varje gång missade den avgörande passningen.

Södra Härene hade några inte helt ofarliga hörnor i slutminuterna, men vi lyckades till slut hålla undan till en ny tre poängare. Analysen efteråt var att självförtroendet fick sig en törn i samband med förlusten mot Borgstena. Vårt tidigare fina passningsspel var som bortblåst och det hänger troligen samman med att man lätt blir lite spänd och ängslig efter en sådan förlust.

Tycker samtidigt inte att man ska vända och vrida på varje sten utan nu handlar det bara om att på ett positivt sätt se fram mot nästa match som är Hol borta nu på söndag. Vi vet att alla kan prestera betydligt bättre och med den här segern i ryggen tror och hoppas jag att vi går ut och "blåser på" för fullt på söndag.

Håkan Göransson höll återigen nollan och får priset som bäste VAIS-spelare. Håkan står långa stunder overksam, men är alltid vaken när det behövs. I den här matchen svarade han dessutom för flera fina ingripanden vid hörnor och inlägg och det uppskattas! I övrigt gjorde samtliga en godkänd arbetsinsats men koncentrationen och besluten i passningsspelet måste bli mycket bättre till nästa match.

Skribent: Marcus Wallin

lör 8 sep 2007, 13:00 Södra Härene IF - Vedums AIS 0 - 2